Greu

E atat de greu sa accepti realitatea. E greu sa realizezi ca nu ai ce cauta in viata unui om la care tii foarte mult. Vezi cum toti in jurul lui il vad destins, vorbesc linistiti, si tu stai singur si astepti putin din atentie ca sa te poti simti in largul tau. E greu sa realizezi ca eforturile tale nu duc la nimic concret, ca socializarea cu toti cei din jurul acelui om e dificila si sa observi cum acei oameni nu admit schimbarea pe care tu ai putea-o produce il viata lui prin simpla ta prezenta acolo. Dar e si mai greu sa realizezi ca te simti un intrus in ochii lui. E greu sa vezi cum te respinge atunci cand ideile tale nu coincid cu ale lui, ca ai pareri total diferite fata de el, ca te vede diferit doar pt ca tu esti diferit de toti ceilalti din jurul lui si ca duci o altfel de viata fata de ceea ce considera el viata.

Da, poate ca nu merita sa ai de-a face cu un astfel de om. Nu e un om sincer si nici macar nu stie concret ce vrea de la el, de la ceilalti si de la viata in general. E un personaj limitat. Relatiile de orice fel inseamna acceptarea celor cu care intri in contact, cu care socializezi. Si totusi vezi ceva in el ce merita luat in seama, un ceva care poate fi nesemnificativ, dar care pentru tine conteaza mai mult decat toti oamenii din jurul lui si al tau. Ceva pentru care merita sa spui ca toata situatia se va termina la un moment dat, ca totul va reveni la un anumit normal, ca respingerile acelui om nu sunt decat pure nazuri facute atunci cand primeste atentia pe care si-o doreste. Lasi la o parte latura lui egoista gandindu-te ca poate si tu ai facut pe cineva sa se simta la fel sau aproape la fel, dar situatie de care nu iti aduci aminte chiar in acel moment. Iti vine sa lasi la o parte chiar si starile lui de nervozitate cu gandul ca pot fi trecatoare, ca toata lumea se enerveaza, ca oricine poate face la fel… Dar oare toti fac la fel? Si oare merita sa induri asemenea tratamente doar pt ca are ceva-ul acela pe care tu il apreciezi si il doresti? Poate ca nu merita atentia de care se bucura, dar poate… poate se va schimba el, pentru tine, de dragul tau, ca sa te bucure. Oare?!

2 thoughts on “Greu

  1. M-ai pus pe gînduri 🙂 Oamenii se mai şi schimbă – de obicei pentru că aşa vor ei, uneori, rareori, de dragul altora. Dar sîntem siguri noi, atunci cînd ne dorim ca celălalt să se transforme, că ştim ce vrem, că vom fi mulţumiţi apoi? Sîntem siguri că o modificare mică nu va antrena un lanţ de alte schimbări care îl vor face pe celălalt de nerecunoscut? Şi ce vom face atunci? Vom orchestra o nouă metamorfoză?

    Like

  2. Oare nu ne dorim cu totii sa avem parte de schimbari in cel de langa noi? Important e cum doreste sa se schimbe el pt c a noi sa fim multumiti. Normal, multumirea noastra poate fi nemultumirea lor, insa la fel de bine putem face un compromis intre ce ne dorim noi de la cel de langa noi si ce ar dori el sa schimbe in el ca tuturor sa ne fie bine.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s