Incep sa invat

Nu stau tot timpul sa citesc despre pictori si sa studiez lucrarile lor, dar incep sa invat ce are fiecare special in ceea ce creaza. Pana acum am stiut pe cei trei, de Turner am fost indragostita de mult. El m-a facut sa vreau sa pictez, dar nu stiam prea multe. Apoi au aparut in fata ochilor mei impresionistii si am vrut sa invat sa pictez ca ei. Acum descopar pe unul dintre ei, mai putin cunoscut la noi, dar e unul cheie pentru miscarea impresionista.

Revenind la cei trei, cred ca cel mai impresiomant prin munca lui e Ruisdael. La cate reviste si carti am (le-am numarat, sunt peste 120 de carti si reviste despre pictura in biblioteca din dormitorul meu) trebuia sa le studiez cu de-amanuntul ca sa nu spun ca am dat banii pe ele degeaba. Ma fascineaza, cel putin de la inceputul anului incoace am incercat sa le iau pe fiecare in parte, sa le asez pe numere, sa fac o lista cu ele ca sa stiu ce am si ce imi lipseste, dar deocamdata am destule pentru un an, zic eu. Si, apoi, m-am apucat de pictura din nou. E drept ca am ramas fara terebentina care, in ciuda mirosului intepator, nu ma deranjeaza aproape deloc. Am nevoie sa comand terebentina si unei de in fiert, dar ca sa termin tabloul pe care l-am inceput imi ajunge.

Cu ochii am eu o problema, dar nu din cauza solutiilor de pictat, e din cauza ca trebuie sa schimb ochelarii, dar pana atumci ma folosesc si de lupa la citit si la detalii.

Imi place!!! Sper sa mai gasesc timp de acum incolo sa continuu tot asa ca pana acum.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s