Un Mai mai Mai decat Mai

Adica mai ploios decat ne-am invatat in ultimii ani, si suntem abia pe 8. M-am lasat si eu dusa de vremea de afara si am lenevit, desi am o groaza de lucruri de facut. Nu ma incanta ideea, dar daca nu ma odihnesc acum nu voi face fata la ce ma asteapta. Imi doresc sa pictez, am nevoie sa pictez cu sufletul, sa ma colorez pe mine ca sa colorez si mediul din jur, dar sunt putin mai irascibila decat de obicei si nu am rabdare nici macar cu mine.

Ma incanta ideea primaverii, desi nu sunt capabila sa o privesc asa cum mi-as dori. Azi am luat narcise si nici pe acelea nu le-am mirosit. Am 38 de ani si ma uit in urma. Nu vad nimic serios si trainic, nu am nimic de care sa ma leg. Ba da, ma leg de studii, alea pe care le am si pe care le-am capatat cum m-a dus capul si inima. Sa zic ca am ceva experienta si in predare, nu asa de multa si nu asa de consistenta pe cat mi-as dori, dar ea exista. Ma gandesc la momentele in care trebuia sa trec peste praguri si mi se oprea respiratia pentru ca nu stiam cum sa le trec, mi se pareau de nedepasit. Nu ma apuca rasul si nici nu zambesc, au fost momente grele in care stima de sine era la cote alarmant de joase, atat de joase incat nu mai puteam sta nici in picioare de oboseala, ma agatam cu tot trupul de fiecare moment de bine ca sa pot merge mai departe. Acum sunt la fel de jos, dar din alte motive. Incerc sa nu ma mai plang nimanui, sa scrasnesc eu din dintii mei si sa nu mai spun nimanui oricat de prieteni si dispusi ar fi sa ma asculte. Continua lamentare nu face bine nimanui si starea mea de rau incarca negativ si pe celalalt, deci nu. Si nu sunt chiar singura, asta pana la un moment in timp cand totul devine nebunesc si disperant de dureros. Sa spunem ca pana la acel moment viata trebuie vazuta cu vioiciune si lumina, nu? Sperante sunt, eforturi uriase de depus, schimbari de facut, viata de trait, situatii de depasit.

Abia e Mai si deja spun despre anul asta ca e cel mai dificil an pe care l-am trait vreodata. Si inca mai sunt 7 luni din el.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s