Contrast

Uneori oamenii se transforma in indivizi care nu mai au loc de nimeni și de nimic. Vor sa se desfășoare cu orice pret, in orice condiții și își arată inadaptabilitatea fiind frustrați pe orice ii scoate din starea lor de comoditate. Cu cât comoditatea e mai mare cu atât se adaptează mai greu la schimbări și la nou. Iar frustrările se transforma in stări de nervozitate pura a celorlalți, cei care asista sau care vor pur și simplu o discuție normala cu oameni aparent normali. De aici și până la a răstălmăci cuvintele celui cu intenții pașnice nu mai e decât un pas. Astfel de oameni dezbină grupurile, mai ales pe cele care nu împărtășesc un crez, o plăcere sau un scop.

Contrastul de afla in felul în care un grup de unește pentru a susține unul dintre membrii. Chiar având membrii noi sau cu o oarecare atitudine ostilă față de majoritatea ideilor, el se unește și împărtășește aceeași idee, același scop, se ajuta in sarcini și nu se lasă influențat de atitudinile nedorite ale unuia dintre membrii.

Într-o societate ideala toți ar trebui sa tinem cont de ceilalți, de plăcerile și neplăcerile fiecăruia în parte, de capacități, de neputințe și de orgolii. Însă totul e o utopie. In realitate membrii dintr-un grup sunt indivizi care au nevoie să își manifeste propria personalitate, in functie de educație, de povestea fiecăruia de viață, de tradițiile și superstițiile in care crede etc., si asta netinand cont de motivul pentru care exista grupul.

Cert este că avem nevoie sa facem parte din anumite grupuri, doar suntem fiinte sociale, insa când unul singur dezbina un grup, chiar și precar conceput, atunci acel grup nu își mai are rostul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s