Sa ne intelegem… din priviri

De cand ma stiu am intalnit oameni care se asteptau ca eu sa ii inteleg fara ca ei sa spuna multe sau care se exprimau alambicat facandu-ma sa inteleg ca eu trebuie sa scot din context tot mesajul corect pe care ei ar fi dorit sa il transmita. Nu spun ca nu se intampla asta, insa realitatea mea si a celor multi e ca acest lucru se intampla rar si doar in anumite conditii. N-am sa scriu acum despre asa ceva, e un capitol care ma depaseste.

Mai auzeam uneori barbati singuti care spuneau ca doar acea femeie (in cazul asta excludem tendintele homosexuale ale oamenilor pentru ca nu am cunoscut in viata mea multi oameni cu alte orientari sexuale) care ii va intelege pe deplin fara ca ei sa depuna mult efort este aleasa inimii lor. Femei n-am auzit spunand asta, poate din cauza ca ele nu verbalizeaza asemenea dorinta sau sunt ceva mai inclinate catre realitate (sau poate ma insel). Ba, unii din ei cred ca adoptand un asemenea comportament pot fi mai seducatori si mai impliniti sexual. Nimic mai fals.

In realitate, oamenii de genul asta au o experienta de viata precara sau le cam place sa viseze. Comunicarea nonverbala inseamna un procent cu mult mai mic decat cea verbala, insa cea din urma e esentiala pentru toti cei care au macar un rest de auz sau de vaz (bagam in oala si pe cei cu cecitate care citesc folosind alfabetul Braille). Mesajul adevarat se exprima prin cuvinte, adevaratele intentii nu se ghicesc, comunicarea normala intre doi oameni se realizeaza folosind des cuvantul. Nu putem si nu avem voie ca idealul de comunicare intre semeni sa inlocuiasca exact ceea ce noi intentionam sa transmitem. E adevarat ca inteligenta inseamna capacitatea omului de a dezlega enigme si mistere, insa cand este pus in fata unui sir continuu de mistere de elucidat e mai sanatos pentru el sa se retraga. E obositor si frustrant sa citesti cat e ziulica de lunga printre randuri. Ajungi sa te porti ca un paranoic, cautand intelesuri acolo unde nu sunt si amagindu-ti viata cu idei care nu au nici o noima.

Asa ca, barbati, femeia nu e mai proasta daca nu stie sa va citeasca mutenia sau mormaiturile, ea e inteligenta daca va paraseste pentru unul care e capabil sa spuna lucrurilor pe nume, clar si raspicat. Nu degeaba se pune punct pe “i”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s