Help!

Pe Livia o stiu de prin 2009 de pe vremea cand ma chinuiau depresiile din cauza lipsei unui loc de munca si a unui scop in viata. Mi-a fost draga de atunci desi nu ne-am vazut niciodata. As fi vrut sa ne vedem cand inca era in Bucuresti, insa ea n-a putut veni la mine. Eram la a doua operatie abdominala si abia ce treceam prin perioada de recuperare post-operatorie. Am stiut de atunci ca e si ea bolnava de Sindrom Marfan pentru ca am vazut in fotografiile ei de profil de pe situl pe care il frecventam amandoua.  Ne intrebam una pe alta despre starile noastre de sanatate, despre ce a mai aparut nou in evolutia bolii, cu ce probleme ne confruntam. Si cand ne-am reintalnit pe Facebook m-am bucurat tare sa o regasesc.

E un om bun care isi doreste sa traiasca decent si cu bun simt. Spre deosebire de ea eu am mai putine probleme, insa stiu prin ce trece zilnic: carente enorme de calciu, pierderea temporara a vederii, dureri de inima, astm, luxatii ale articulatiilor sau ligamentelor, incidenta mare a fracturilor, rupturi musculare, ranile se vindeca la fel ca la diabeticii care nu fac insulina, demielinizarea maduvei spinarii, cifo-scolio-lordoza (luate cate una, doua, sau, in cateva cazuri, chiar trei), malformatii sternale, luxatie de critalin, miopie, cataracta, prolapsuri ale arterelor sau venelor, malformatii cardiace, osteoporoza, hernii abdominale, si lista continua.

E adevarat ca medicii buni costa. Medicii mai putini buni cauta sa studieze sau sa se minuneze (literalmente) de eleganta degetelor lungi in miscare, de frecventa cu care se adauga un picior in ghips sau de numarul juliturilor din genunchi, de tromboflebitele capatate aproape din senin desi vasele de sange sunt curate, de numarul mare de conjunctivite avute intr-un an… Important e sa trecem lucid peste toate jignirile aduse la adresa corpului nostru imperfect pentru ca mintea e brici si poate functiona chiar si cand corpul nu mai e in stare de nimic.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s