Fragment de text 2

-Domnule doctor, nu doresc sa merg la psiholog. Acolo se duc numai nebunii, nu unii ca mine. Eu nu sunt nebun. Uite, ziceti-mi o zi in care sa pot veni sa stam de vorba ca doi barbati ce suntem. Vin oricand. Aduc o sticla de palinca – am eu o palinca de la un prieten bun – si stam de vorba. Da’ nu ma trimiteti la nebuni. Sunt eu nebun? Ca fac eu pe nebunu’, asta e altceva. Uite, asta e dovada de inteligenta. Pe cuvantu’ meu, asta e chiar dovada de inteligenta…

-Mai, omule, lasa pe domn’ doctor in pace ca are el destule pe cap…, spuse Maria vadit rusinata de atitudinea sotului ei.

-Tu sa taci, femeie, ca din cauza ta am ajuns eu aici.

Medicul, pentru a evita o scena, incerca sa ii impace pe amandoi si pentru a scapa mai repede de ei le intinse trimiterea si astepta ca unul din ei sa o ia.

-Domnule Plugaru, va dau trimitere si nu e nevoie sa mergeti daca nu vreti, desi ar fi de preferat sa mergeti, dar daca nu vreti nu veti merge.

-Uite cu cine ma inteleg eu, fa! E barbat ca mine, nu un talamb ca tine. Imi da domn’ doctor trimitere la nebuni, dar eu nu ma duc, asa sa stii de la mine. Ca eu nu sunt nebun, sunt prea intreg la minte, ceea ce nu se poate spune despre tine…

-Haideti, luati trimiterea si poate va razganditi…

-Ce sa ma razgandesc? Am stabilit: o iau, da’ nu ma duc. Sa se duca dracu’ ca poate are nevoie, da’ eu nu ma duc.

Intoarse spatele si iesi din cabinet triumfal lasand-o in urma pe Maria sa isi ceara scuze doctorului pentru atitudinea lui. Iesira amandoi din spital: el tantos ca un cocos care a dus o lupta apriga impotriva celor care i-au vrut rau; ea, garbovita si cu capul in pamant, rusinata de caracterul sotului ei si de incapatanarea lui. Trebuia sa gaseasca o metoda de a-i pacali sa mearga. Era nevoie de o modalitate de a-i deschide mintea sa faca lucruri pe care altfel nu le-ar fi facut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s