Hawking

“Ce făcea Dumnezeu înainte de creaţia divină? Pregătea cumva Iadul pentru cei care îşi puneau astfel de întrebări?”

Imi place omul. E un geniu in adevaratul sens al cuvantului. Nu stiu daca exista Dumnezeu, nu sunt eu in masura sa declar ceva despre existenta lui sau nu. Stiu insa ca ma ajuta mult gandul ca el ar putea exista, ma alina. Si mai stiu ca pamantul, fie el facut de Dumnezeu sau nu, fie el chiar Dumnezeu sau nu, isi are misiunea lui pentru noi sau pentru el insusi. Sau, probabil, Dumnezeu a luat nastere tocmai pentru ca omul avea nevoie sa se raporteze la ceva, sa “cunoasca” ceva mai puternic decat el pentru a isi limita singur granitele fizice si sufletesti. Omul a considerat ca va creste daca respecta niste reguli si va vedea si altceva decat animalul care este el insusi.

Normal ca nu vom mai supravietui inca 1000 de ani pentru ca fiecare etapa a pamantului dureaza o perioada de timp. Speciile vietuitoarelor (printre care si oamenii) devin din ce in ce mai inteligente pe masura ce fiecare etapa a pamantului trece. Oamenii nu sunt varful icebergului, nici pe departe. Si daca dispar oamenii nu inseamna ca planeta va muri. O teorie citita de mult (si care sunt sigura ca e adevarata) e ca pamantul va deveni o planeta mai mare decat este ea acum si se va indeparta de soare, devenind rece si aparent, de nelocuit. Miscarile astea tectonice care au acum loc pot fi rupturi ale pamantului, fragmentari ale bucatilor de pamant care vor deveni altceva. Se stie ca Africa se indeparteaza de Europa cu cateva zeci de metri pe an, America de Sud de America de Nord cu cativa zeci de metri pe an. Marea Britanie se indeparteaza si ea de Europa (desi se spune ca Londra se va scufunda, insa asta ramane de vazut. Sper sa nu se intample decat dupa ce o vizitez eu de cel putin 20 ori). Asa ca ideea lui Hawking de a salva umanitatea mi se pare putin ridicola. Noi suntem imaturi emotional si spiritual. Meritam sa dovedim ca trebuie sa traim sau nu prin prizma actiunilor, gandurilor si capacitatilor noastre fizice si mintale. Inca suntem niste copii care se joaca cu puta in tarana si avem pretentia ca suntem inteligenti. Extraterestrii, daca ei exista, au avut prilejul de a se dezvolta si de a invata din greseli. Oamenirea mai are mult pana acolo.

Of, filosofie, filosofie. Multe ntrebari si raspunsuri aproape deloc. Chiar asa, ce facea Dumnezeu inainte de creatia divina?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s