OBSESIE

Nevoia omului de a fi totul perfect l-a transformat intr-o masinarie ciudata. Totul in jur trebuie sa fie perfect si sa arate perfect. Pana si el a ajuns sa se transforme intr-un “monstru” perfect de dragul unei imagini pe care creierul nu o vede decat intr-un fel. In felul asta se modifica si notiunea de “normal”, care se schimba odata cu trecerea timpului. Acum o perioada citeam despre femeile de pe la 1900 care erau normale daca erau voluptoase. Cum vremurile s-au schimbat s-a schimbat si perceptia despre frumos, drept fie vorba intre noi, un frumos cam chinuit si cam cu complexe de inferioritate, probleme de sanatate si probleme psihice. Perfectiunea nu exista. Natura nu stie sa fie perfecta si daca am ajuns sa fim intr-un anumit fel inseamna ca natura ne vrea asa cum suntem.

Recunosc, dintotdeauna am avut probleme mari de greutate si din cauza asta am avut mereu frustrari. Si tocmai din cauza asta am dezvoltat un fel de complex al neperfectiunii trupului si mintii. Imperfectiunile trupului au dus la “anomalii” psihice de genul timiditate, complex de inferioritate, balbaieli, ticuri verbale si alte cele. Si sunt constienta de toate astea. Atat de constienta incat uneori simt nevoia unei terapii psihologice. Si toate astea pentru ca nu e nimic “perfect” (a se citi normal) in mine, in mintea mea, in jurul meu.

Decizia mea a fost sa le las pe toate asa cum sunt, sa nu le modific, sa ma incapatanez, in ciuda faptului ca nu suport acest lucru, sa le las asa. Ar putea parea a lene sau sila de actiune, insa e felul meu propriu de a face fata abundentei de “perfectiune” si “normalitate” din jur. Realizez ca in felul asta mintea mea si trupul meu se relaxeaza altfel, lumea mea pare mai degajata si mai detasata de tot ce e in jur. Si ce daca sunt asa? Lumea din jur nu va fi mai putin mediocra decat este daca as fi altfel. Tocmai ca eu as ingrosa randurile mediocritatii pentru ca m-as alatura multimii. Si daca ma gandesc mai bine, am fost mereu asa. Mi-e greu sa fiu altfel. Nu stiu o altfel de viata si nu stiu daca as suporta sa traiesc altfel.

Advertisements

One thought on “OBSESIE

  1. După noul “codex” psihiatric toți suferim de ceva… toți suntem bolnavi psihic cu obsesii și/sau nevroze… așa că nu văd de ce să ne mai și stresăm pentru asta 🙂 … fericirea din sufletul meu cu siguranță nu știe să citească, nu aude ce spun alții și nici nu vede ce fac ei, așa că nu văd de ce i-aș spune eu să se oprească din a exista doar pentru că altora nu le place de ea… so, be happy… că merită 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s