Intrebare

Aseara ma uitam la TV pe un post francez, la un documentar despre stafful care organizeaza zilnic mesele de la palatul din Monaco, si am ramas uimita si dezgustata de lipsa de interes a aristocratiei pentru efortul depus de angajati ca dineurile si mesele obisnuite sa fie un succes. Le-a luat 2 ore numai sa aseze la milimetru fata de masa, apoi o ora ca sa o calce, apoi alte doua ore ca sa aseze, tot la milimetru, vesela din argint, pahare de cristal, servetelele de matase de China si scaunele. Ma intrebam, oare de cate din eforturile acestor oameni sunt constienti aristocratii astia? Ma intrebam de asta pentru ca dupa ce s-a terminat totul masa arata de parca ar fi mancat porcii pe ea, patata si botita, scaunele erau pune aiurea si servetelele murdare. Fusese o masa data in cinstea presedintelui Croatiei, in vizita prin Principatul Monaco.

Vorba surorii mele care crede ca singura cu adevarat constienta de munca lor este Regina Marii Britanii.

3 thoughts on “Intrebare

  1. @Lucian: Nu stiu cu cat ii plateste (si sunt sigura ca sunt sume bunicele, pt ca e un palat), dar lipsa de respect pentru munca lor ca sa le fie bine tot lor e foarte mare.

    Like

  2. Sunt la fel de conștienți ca și mine care n-am văzut documentarul… și chiar de l-aș vedea tot n-aș fi prea conștient… pentru a realiza cu adevărat efortul depus de cineva, trebuie să faci măcar odată munca lui… iar atunci e posibil să exagerezi, căci pentru cel ce o face zilnic e deja o rutină cu care s-a obișnuit, iar efortul depus e mai mic.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s