Modele

Modelul meu de netagaduit in viata e mama. Nu cred sa existe un parinte mai bun ca mama, dar cred ca asta e valabil pt toate mamele din lume. Mama a fost in stare de orice pt ca noua sa ne fie bine si daca asta insemna sa plecam departe de ea si-a calcat pe inima si ne-a dus la sute de kilometri departare ca sa crestem bine educate de specialisti. A renuntat la multe de dragul nostru si chiar daca nu ne intelegem noi perfect acum, e perfectiunea intruchipata asa cum e ea.

Intotdeauna am respectat foarte mult mamele care au copii cu deficienta. Nu e usor sa realizezi ca ai un copil care nu va fi niciodata un om intreg. E dificil sa vezi in omul pe care l-ai nascut un om dependent de tine si de cei din jurul lui dar, lucru ciudat in personalitatile oamenilor, pe cat de dependent e copilul de mama pe atat de dependenta devine mama de copil. Il vede fara aparare si e in stare sa mearga la capatul lumii ca lui sa-i fie bine, asta in masura in care copilul e constient de binele pe care ar trebui sa-l aiba. In centrul unde lucrez exista multe astfel de mame. Una din ele, in special, isi cara copilul in brate, vine cu el, pleaca cu el. Firava si cu dureri de spate ingrozitoare, face asta zilnic. Nu suporta caruciorul si nu suporta sa-si vada copilul in carucior. Cand l-a primit a plans aproape 2 ore cu disperare si ne-a zis ca primul lucru pe care il va face e sa-l urce in pod pt ca nu-l poate vedea. Ii aduce aminte de infirmitatea copilului ei. Gaseste motive de bucurie in orice lucru si se ataseaza teribil de toti cei la fel ca fiul ei. E in stare sa-si dea si viata pt copilul ei si accepta orice crede ca e o cale pt imbunatatirea starii lui, chiar daca se dovedeste doar o pierdere de timp.

In totala opozitie sunt mamele care devin atat de deprimate de infirmitatea copilului lor incat isi ineaca amarul in alcool si droguri. Nu sunt in stare de nimic pe langa copilul lor, se simt neajutorate si parca ar striga dupa ajutor. Nu le vezi niciodata cu copii lor pe strada sau prin magazine, ii tin inchisi pt ca ele nu stiu cum sa se poarte cu ei. Accepta alocatiile care vin de la stat si se bucura ca le dau un blid de mancare pt milioanele pe care le primesc. Ar accepta cu drag pe cineva care sa se ofere voluntar sa aiba grija de ei atata timp cat nu cer nimic in schimb pt ajutor. Nu dau exemple, stiu ca exista astfel de cazuri, dar partile negative nu trebuie scoase in evidenta.

Nu trebuie sa comparam, fiecare face si trece peste deficienta copilului asa cum poate, cum crede de cuviinta si cum isi permite, sufleteste vorbind.

One thought on “Modele

  1. Pingback: Modele - Ziarul toateBlogurile.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s