Crima de la jubileu

Si pt ca s-au facut tot felul de scrieri pe bloguri despre romanul Luciei Verona “Crima de la jubileu”, o sa fac si eu o incercare sa vedem cat si cum ma tine literatura din mine. Regret ca scriu asa tarziu despre el, insa e bine si mai tarziu.

Romanul incepe ca o piesa de teatru, adica personajele sunt trecute in revista succint la inceputul cartii, lucru care mi-a placut foarte tare. E ca si cum te-ai pregati sa citesti o piesa de teatru si nu un roman. Decorurile sunt descrise ca la teatru, personajele intra in scena ca la teatru, miscarile sunt teatrale, personajele au atitudini teatrale… Chiar si umbrele sunt teatrale. O adevarata piesa de teatru scrisa sub forma de roman care ne aduce aminte de fragmente din alte romane ale celebrilor scriitori de literatura politista. Si cum altfel poate debuta o soprana de coloratura in cariera de detectiv decat pe scena? E plin de umor (si negru si de alte culori), de cate o glumita asezata strategic cu adresa directa la politichie, de feste si situatii complicate… Foarte bun! E si normal, autoarea are o viata de literatura in spate.

Pe 21 octombrie Lucia VeronaOana Stoica-Mujea, Monica Ramirez si Ivona Boitan isi vor lansa cartile la Biblioteca Judeteana din Pitesti, la ora 15.00. Abia astept sa merg.

Later Edit: Informatiile le-am luat de la Oana, asa ca daca mai sunt informatii netrecute la ea le voi afla si le voi posta pe blog.

Advertisements

3 thoughts on “Crima de la jubileu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s