Titularizare cantatoare

In ultimul timp am invatat ca singurul mod in care ma racoresc cel mai bine e sa ma apuc sa scriu. O sa folosesc aceeasi metoda si acum, dar nu sunt sigura ca voi reusi.

Titularizarea cantatoare – ca sa nu spun titularizare cu cantec – s-a desfasurat in alta parte decat eram obisnuita. Bine, am ales alta programa de pe care sa invat, si bineinteles, alta materie de studiat. Materia contine o groaza de termeni noi si nu prea (pt mine, bineinteles), definitii peste definitii… La drept vorbind, ma saturasem de gramatica la care nu am excelat niciodata si de comentariile literare cu diumul. Programele de pe care se invata nu s-au mai schimbat din 2004, desi, din an in an se mai scoate cate ceva si se adauga altceva. Programele astea seamana mult cu invatamantul romanesc: o groaza de teorie care nu se aplica neaparat in clasa. Important e sa o stii, chiar daca nu-ti foloseste.

Locul in care se dadea examen la materia la care am dat titularizare era Liceul Astra. Acolo, desi existau mese pe care sa ne lasam bagajele cum intram in scoala am fost invitati sa intram cu ele in sala de clasa. Asistentii din sala aveau, printre altele, si obligatia de a ni le lua dupa ce ajungeam in sala. Acolo, unul din asistenti a venit cu doi saci menajeri in care sa puna toate gentile si telefoanele. A vazut in curand ca mai are nevoie de doi saci, dar acestia nu se mai gaseau. Deci, criza s-a vazut si in lipsa sacilor menajeri obligatorii in astfel de situatii. Am intrat in sala si examenul a inceput dupa o ora si jumatate, timp in care am murit de cald si de nervi (ca sa ma linistesc mi-am baut sticla de suc inainte de inceperea examenului ca sa-mi treaca raul din cauza emotiilor, ca mai apoi sa ma trezesc ragaind). Fiecare cu copiutele cat mai mic facute bagate in banca (eu n-am avut pt ca mi-a fost intotdeauna teama sa nu fiu prinsa si depunctata sau data afara). In sala in care am avut locul am stat cate doi in banca. Din 17 banci, 17 au fost de la teorie educationala si restul de la alte discipline. Langa mine isi avea locul un domn care concura pt singurul post de maistru tehnician silvicol, post care se afla la un potliceal in Curtea de Arges. S-a copiat, s-a suflat, s-a scris, au pus coduri de bare pe fiecare foaie primita pe care am scris si am plecat. Subiectele au fost destul de grele, desi ma asteptam sa nu fie chiar asa avand in vedere incercarea de descentralizare a invatamantului.

Problema e ca, desi am invatat in nestire, acolo am ajuns sa nu mai stiu mare lucru. Nu sunt o persoana atat de emotiva, dar in ziua examenului n-am mai stiut aproape nimic. Timp de o ora am stat sa-mi aduc aminte ceva din subiectele pe care le aveam in fata (mai ales din primul). Pana la final imi adusesem aminte destul de mult, dar nu atat cat sa am siguranta unei note de trecere. Sunt 60% sigura ca am picat. E drept ca mai am un examen in august, dar sper sa nu fiu nevoita sa mai merg si la ala.

Saptamana asta a fost una plina de nervi si de lipsa de concentrare. Asa sunt si acum. Nu mai am rabdare pana duminica ca sa aflu ce nota am luat. Incerc din rasputeri sa ma linistesc, citesc cat de mult pot, ascult muzica din ce in ce mai lenta, plang ca apucata noaptea inainte sa adorm, mananc prost si putin, sunt irascibila si ma lupt din rasputeri sa ma abtin sa nu ma cert cu nimeni, as manca la inghetata in prostie… Trebuie sa aflu o metoda sa ma linistesc pana duminica. Un sfat celor care vor sa dea titularizarea si sunt prea emotivi: luati un extraveral inainte cu o zi de examen si dormiti cat mai mult si mai devreme (partea cu extraveralul nu o luati in seama daca aveti probleme cu inima). In ziua examenului veti avea mintea libera si veti stii mai bine decat am stiut eu.

One thought on “Titularizare cantatoare

  1. Şti, există şi o altă metodă, pe care eu am verificat-o, răsverificat-o, răs-răsverificat-o… și, culmea, merge de fiecare dată… și e foarte simplă… nu trebuie decât să înțelegi, să simți și să spui din tot sufletul: „Doamne Dumnezeule, Tată ceresc, facă-se Voia Ta!”.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s