Romania falimentara?

Zilele astea am trait cu impresia ca suntem la marginea prapastiei. Am fost condusi cu si fara voia noastra de niste oameni de nimic pt care singurul crez real in viata e doar banul si am fost trasi in piept cu voia noastra alegand iar si iar acelasi nemernic marinar bun de nimic “pt binele nostru, ca sa traim bine”. S-a vazut clar ca ei au ales sa traiasca bine, iar noi am ajuns in sapa de lemn. O sa ajungem curand sa nu mai avem bani nici de piatra de la marginea drumului ca sa ne putem ascuti sapa.

Au incercat “bietii” sa nu ne aduca in aceeasi situatie ca si Grecia. Toata lumea arata nivelul Greciei ca fiind exemplul cel mai elocvent de “asa nu”. Noi, romanii, ne stim si noi de “asa nu”. Ma gandesc ca poate masurile astea de austeritate “pt binele comun” nu inseamna altceva decat ca suntem in faliment si ai nostrii conducatori prea-iubiti nu prea mai stiu cum sa scoata camasa si sa iasa la liman. Ma gandesc ca nimeni nu e atat de puternic sa-si asume si sa spuna ca suntem cu adevarat o tara falimentara. Ziceam acum mai bine de un an ca ma astept la asa ceva. Nici o alta tara n-a recurs la taierea din salariile bugetariilor si din pensii. Acum s-a revenit, nu se mai scade din pensii si indemnizatii de handicap. Cum poate asta sa fie un lucru bun? Suntem in faliment, oare? Sau poate ni se pare noua si in realitate romanii traiesc chiar mai bine, ca totul e o iluzie si ca tara e infloritoare?! La inceput de an bravii nostrii conducatori chiar mi-au lasat impresia asta. Se lafaiau cu banii statului de parca ar fi fost ai lor. Si acum fac la fel, dar toti sustin ca nu sunt bani si ca trebuie sa facem rost de altii. Azi am avut viziunea unei revolte care, spun multi, peste cateva luni va fi cu adevarat. O a doua revolutie? Unii ne dorim asta, altii nu. Atunci eram condusi, acum suntem cam de capul nostru. Noi cu noi si pt noi nu prea suntem in stare de mare lucru si tare mi-e teama sa nu se ajunga la un macel si mai mare decat a fost atunci. Acum chiar se va numi “lovitura de stat”. Cine stie, poate va fi chiar si un razboi…

3 thoughts on “Romania falimentara?

 1. Căderea unui om de la etajul 27 al unui bloc, genereaza mai multe pareri decât numărul celor care cunosc această „tragedie”. De ce? Pentru că toți suntem din același aluat (chiar daca fiecare conține coloranți diferiți)!… O să vezi chiar și oameni care critică administratorul blocului fiindcă nu a făcut sisteme de siguranță pentru astfel de cazuri… sau alții care o să detalizeze la nesfârșit variațiile nebănuite și consecințele datorate unor factori care au avut o oarecare probabilitate să existe în căderea liberă… sau chiar critici la adresa „inventatorului” (ori creatorului) legii gravitației.

  Toți analizăm mediul în care trăim, dar întotdeauna în măsura în care ne influențează sau credem că ne influențează. Dar, în această lume imensă, este exact ca la șah, fiecare parte are interesul să construiască o strategie care să ducă în final la atingerea intereselor proprii (mai mici sau mai mari). Unii se mulțumesc cu puțin, alții cu un pic mai mult, alții cu mai mult, alții cu mult mai mult… dar toți își urmăresc interesele. Și în această ciorbă de 6 miliarde de interese (care fiecare luptă pentru al lui), crezi că vei afla vreodată care sunt motivele distrugerii voite (și, îmi permit să spun, precis calculate) a întregului sistem numit România, atâta timp cât nu-i cunoști nici măcar pe cei care au astfel de interese?

  Și într-o lume în care înșelarea este o modă, crezi că cel care are asemenea interese nu s-a gândit să-și ascundă chipul după o păpușă? … Aduți aminte de cuvintele lui Eminescu și acționează în consecință: „Privitor ca la teatru/ Tu în lume să te-nchipui,/ Joace unu și pe patru/ Totuși tu ghici-vei chipu”.

  Like

 2. Suntem grupul profesorilor liberali afiliati la Organizatia Cadrelor Didactice PNL4.Adresa noastra de blog este http://ocd-pnl4.blogspot.com
  Va rugam sa ne adaugati in lista Dvs de bloguri si, daca sunteti de acord, sa ne comunicati pentru a va adauga si noi in lista noastra.

  Cu multumiri,
  OCD-PNL4

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s