50000 de corigenti numai in Bucuresti

Va dati seama cat inseamna asta? Ramai fara cuvinte cand auzi o asemenea cifra. Apoi te gandesti ca invatamantul e de vina, prea multe informatii pt niste copii care nu mai sunt in stare sa le asimileze pe toate, informatii pe care alte generatii premergatoare lor le asimilau cu sete de cunoastere. Inainte nu isi punea nimeni problema daca toate acele cunostinte erau prea multe. Timpul e la fel ca si atunci, la Bac erau 7 examene pe care le dadeai, exista admiterea la liceu care consta in doar 2 examene fie ca erai la real sau la uman, aveai un numar destul de consistent de ore pe zi (uneori ajungeam si la 7 ore pe zi, acum vor sa faca ziua de curs de 5 ore). Care e diferenta intre acele generatii si cea de acum? Atunci nu erau atatatea metode de distragere a atentiei, nu spun ca se invata mai bine atunci decat acum (si parca asa e, totusi), nu existau atatea experimente pe elevi si – ceva extrem de important – exista putin mai mult respect fata de profesor. Inainte era setea de cunoastere, acum informatiile vin de pe internet, doar intri si wikipedia si alte situri asemanatoare iti arata informatia fara prea multa asteptare. Apoi, referatele se pot lua tot de pe internet, schimbi (sau nu) ceva informatii (asta daca te mai chinui sa schimbi) si gata referatul. Comentariile se iau tot de pe net, ca doar exista situri specializate. Si, cu toate ca exista atata informatie, la discretie chiar, copii nostrii devin tot mai lipsiti de cultura. Presupun ca daca ar exista informatie in forma de vaccin si-ar injecta-o ca sa nu mai invete (hai ca deja am ajuns la SF).

Se stie bine ca invatamantul nostru lasa de dorit. Cei mai multi spun ca din lipsa de bani nu se mai intereseaza profesorii sa-i invete pe copii. Eu spun ca, desi se fac tot felul de cursuri de pregatire continua, profesorul e tot mai slab pregatit. Scolile de formare a cadrelor didactice au carente tot mai mari, iar cand ajung pe bancile facultatilor nu-si dau interesul sa invete. E la fel ca si cu elevii pe care ei ii vor pregati mai tarziu. Intotdeauna daruirea unui profesor se va transforma in curiozitate si dorinta de cunoastere in elevii pe care va avea in clasa.

Apoi, mediul familiar conteaza enorm. Daca parintii nu-si dau silinta sa-si educe proprii copii decat prin bataie si injuraturi, sustinand apoi sus si tare ca si-au educat copii foarte bine, atunci inseamna ca problema e mult mai grava decat isi inchipuie cineva. Partintii devin prea putin constienti de felul in care ii cresc, fiecare fiind pre ocupat sa isi castige existenta. Copii, mai mult decat adultii, au nevoie de exemple dupa care sa se ghideze in viata, iar daca acestea sunt exemple proaste au nesansa sa ajunga rau. Ei nu se pot educa de unii singuri, singurii care le pot de o educatie buna, ajutati de profesori si de societate, sunt parintii. Avand langa ei exemple bune sau acceptabile pot ajunge oameni seriosi, constienti de propriile capacitati si de ei insisi.

Advertisements

18 thoughts on “50000 de corigenti numai in Bucuresti

 1. Doamne, cifra este astronomică ! Profesorii sunt cuprinşi de lehamite din cauza dezinteresului autorităţilor faţă de munca lor,de banii şi recunoaşterea importanţei profesiei lor, copiii sunt cuprinşi de lene, nu mai citesc, internetul le oferă pe tavă informaţiile dorite, părinţii sunt preocupaţi de grija “preazilnicei pîini” , vorba poetului… În acest ritm, peste două-trei decenii vom fi un popor de sfertodocţi !

 2. @Matilda: Da, e enorm. Acum vreo 10 ani erau 50000 de corigenti in vreo 6 judete luate impreuna. Iti imaginezi ca din cifra asta jumatate sunt la liceu?

 3. :-?Valenchka mama,dupa o matura chibzuinta,…simt k acest rem va fi mai lung,decit toate la un loc de pina acum.Cred k stii;de la zeita,(Diana),k sint schizofren,(culmea;…fara medicatie,k oricum nu mi-o iau!:d);…nebun dar nu prost!:d…de multe ori,pina sa-mi expun parerea,1st ma uit peste comentariile celorlalti,pe tema data.Problema ridicata de tine,cere multa cumpanire & mult spirit de observatie:asa k,…hai sa ne uitam putin,in jur!1st tre’ sa-ti fac,…NTS-u’;…desi schizofren,nu sint adeptul conspiratiei mondiale!….tot ce intra-n capitolu’ asta,eu il socotesc,(& nu uita;…nu-mi servesc medicatia!:d),drept o evolutie logica a ceeace sintem k natura psiho-sociala;o specie violenta,condusa de concurentionarism!Orcum;ne-am fcut de ris,in toata galaxia;& nu k romani ci k specie!d-aia,dupa Roswell,…nu ne mai contacteaza nimeni!

 4. Asta e;…nu m-a lasat sa scriu mai mult!:((Bun;hai sa revenim!k o paranteza;sint scizofren;dar imi salvez stiva;…k atare,pot pastra,coerenta-n gindire &-n exprimare:d…Spunea,matilda:<>.Hai sa fim seriosi!If ne uitam putin,in jur,asta privind plan mondial,vedem k inca,stam al dracului de bine!Dragalasa;hai sa comentam putin,rem-u asta!booooonn;cifra astronomica?…nimic mai fals!Se dorea,cu mult mai mult!:d…<>;hai ma;…cum dracu?Profesori,predau;atit!…restu tine de receptivitatea elevilor!Or draga mea;….ASTA TREBUIE CREEATA!….n-o faci?…nimic nu-ti iese!

 5. or asa cum trebuie sa mearga lucrurile,…nici nun trebe mai mult!Cu cit mai cretinizati/manelisti,…cu atit mai bine!

 6. La o asemenea masa de elevi,poti tu;…avea pretentii?Zeita(Diana),in felu ei,e fericita!Dezastru cel mare,….e in invatamintul normal;& stii dc?…siplu;pt k exact asta,e tinta!UIte;generatia noastra;unii partial ciausista;….oameni polivalenti;nu murim de foame,nicaieri in galaxie!…Hai sa vedem,generatiile de azi;ultimile 2 decenii;….ce vedem?…curve,manelisti,…nulitati!

 7. Gesesc cumva,Valenchka?…observi cumva,cum se creeaza,…o orecare dependenta?…de cine,…vb tangoului;”nu vei stii,niciodata…”

 8. draga mea;nici odata,nu vei vea pute traii,in masa;la adevarata ei valoare,politica de indobiticire-n masa,care se practica dejA,…LA scara mondial

 9. draga mea;eu sint,nebun;…ma mindresc q treaba asta,& nu am nici un chef,sa ma vindec!

 10. dar hai sa mai aruncam o privire-n jur!….c vedem?…pai vedem asa;o trupa tot mai grosa,d manelisti!Pitecantropus Erectus;….intr-o noua editare!
  :d
  Mamica;…din asa cv;homo nsapiens sapiens/homo sapiens actualis;..nu faci,cit te-ai straduii

 11. bn;hai k-s deja’s prea beat;….mamica;…stii tu oare,k exact asta se & cauta?…bacalaureati facuti la gramada;…kr sa destabilizeze/distruga scoala romaneasca?ia uta-te putin pe mass-media;c se promoveaza?…Oportuniste gen mony columbeanu?

 12. @Ciprian: Stiu de tine si de situatia ta de la Diana. Cat despre indobitocirea viitorilor adulti… Cam seamana cu o conspiratie asupra mintilor oamenilor, lucru care poate speria pe oricine, dar care ma lasa rece pe mine. Toate lucrurile de care copii din ziua de azi au parte ar fi trebuit sa-i faca sa fie genii, nu niste dobitoci cu eticheta.

 13. aaasaaaaa;….aseara a fost,desmatu d week-end;…a venit cnv la mine,& ma invitat la un chef;…cnd am revenit acasa,…eram qm “virusat” spre smetie!:d….chestia e,k tema desbatuta-n post-u tau,…am observat-o & la amfitrioana chefului de aseara.O tipa,privatizata pe comert,necasatorita,& care se crede eudita;…dar e de-o prostie coplesitoare:d…culmea e,k pt noua generatie,asta poate constituii un model d urmat!& tocmai d-asta;ne ingropam incet dar sigur,in ignoranta & promiscuitate!….cineva,…asa ne vrea;…vazusem mai de unazi,pe un site,al unui partid de orientare comunista,un comentariu la un reportaj prezentat la stiri,referitor la 20 d ani de dezindustrializare & de distrugere a agriculturii romanesti;…& mi-a atras atentia,o remarca:”U.E. vrea teritoriul & resursele Romaniei;insa fara romani”….demn de retinut;…& bun subiect de meditatie!

 14. pai cam asta & e!…oculta mondiala,n-are nevoie de genii,(& ia pus deoparte deja),ci de cit mai multi sclavi;docili & eficienti:d…sincer;…nici eu nu-s marcat de chestia asta!caut doar,sa-mi fac un loc in lumea asta,cit mai decent!…de rest,…nu-i problema mea!sper k rem-urile mele,nu te-au supy!
  Aaaaa;…& k tot se apropie sarbatorile lui Mithras,iti urez,tie,Dianei & intregii familii k iepurasu’ sa fie darnic,& sa va puna la usa,un cosulet plin numai cu bucurii & impliniri!>:d:d<

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s