America speriata si prostita

Cam asa poti descrie ce se intampla acolo cu atentatele astea. Numai cineva fara cap crede ca la atentatele din New York n-au fost partasi si americani. Cum pot doua cladiri construite solid sa se prabuseasca ca si cum ar fi fost implozie? Si de atunci se tot ameninta cu bombe si atentate, dar mai des in avioane si aeroporturi. N-am vazut pana acum nici un port sau vreo nava care sa fie amenintata cu bombe. Poti sa te gandesti la zeci de scenarii legate de atentatele astea din avioane: ca aeroporturile nu au paza suficienta sau ca paza e proasta, ca acele companii aeriene castiga mult in detrimentul comaniilor rutiere, feroviare sau navale, ca acesti teroristi exista dar sunt slabi intruiti, ca baga frica in populatie ca sa-i controleze mai usor… si mai sunt ele altele. Dar, cum adica, cea mai puternica tara de pe lume sa fie controlata? Sa nu fie ea libera? “This is a free country.” spun ei. Ei bine, nici o tara de pe lume nu e libera. Fiecare tara are modul ei de a fi controlata. Tarile din Africa sunt controlate prin lipsa apei potabile si a hranei, tarile arabe sunt controlate prin religie, alte tari sunt controlate economic, altele prin frica, sunt zeci si sute de exemple de cum pot fi controlati oamenii. Prostimea poate fi controlata la nesfarsit daca cel care controleaza are putin mai mult cap decat cei pe care ii controleaza.

Ce-i comic in toata situatia e ca americanii nu isi dau seama de situatia in care sunt. Stirile cu atentatele din avioane si aeroporturi sunt din ce in ce mai comice. Cum poti sa iei in vizor un biet bagaj in care sa se afle 5 sticle cu o substanta necunoscuta pe care s-o studiezi 2 zile si sa descoperi ca substanta aceea necunoscuta nu e altceva decat miere? Cum sa te alarmezi si sa chemi politia in avion ca ai un suspect in toaleta care nu raspunde la somatii din cauza ca e un biet surdo-mut cu dureri ingrozitoare de stomac? Cum poti sa iei pe sus un biet om care a prezentat actele si s-a intors sa isi sarute sotia ca apoi sa vrea sa intre in avion? Astea sunt exemple de situatii prostesti care n-au ce sa caute intr-o institutie serioasa cum e un aeroport. Situatiile astea sunt create de oamenii care traiesc in America si care stiu cat de sensibili sunt americanii la asemenea situatii. E o adevarata psihoza acolo, insa psihoza a fost facuta tot de ei pt ca au avut impresia ca fiind cea mai puternica tara din lume nu pot fi atacati niciodata. Nu stiu cum se face, dar tara asta a trait intr-o spaima continua de vreo 70-80 de ani incoace. Si culmea ca tot ea riposteaza si reactioneaza ca omul “cool” care provoaca pe cineva la bataie doar pt ca ii e frica sa nu fie batut.

5 thoughts on “America speriata si prostita

 1. 11 septembrie,a fost d fapt un nou pearl harbor:d
  trebuia sa existe un pretext;care sa justifice incursiunea-n iraq & sa revigoreze moralu’ d p celelalte teatre d operatiuni!
  k na;…sa-ntimplat la fel k-n anii ’60;…o rata mare a migratiei di state spre canada & mexic;in ’60 incorporabilii se eludau d vietnam,iar in ziua d azi,d razboaiele anti-arabe
  Isterizarea-n masa,a fost relativ usor d set-at;…intr-o societate d tip fast-food;…televizorul e oracol!…
  1st;frica d “indieni”;…apoi,o oarecare stabilitate;…
  dupa al 2-lea razboi mondial,au fost “mincati” d frica d rusi;sau d un atac nuclear;acum insa frica lor e cv mai abstractizata,& d-asta-i & mai eficienta!acum nu mai e cv,aratabil cu degetu’;…ci doar un termen,destul d vag,dar d mare impact emotional:terorism
  asta & justifica,un razboi practic fara sfirsit!
  pai na;prin frica controlul e cel mai eficient;& cum frica & prostia,merg mina-n mina….
  pai e & o sintagma;atacul e cea mai buna aparare!
  k-n spate,totul se rezuma la ratiuni economice,in starea d panica indusa,…nu mai intereseaza p numeni:d

  Like

 2. au fost perioade,in care terorismu era mult mai acut;dar ne fiind intrati,inca,in a-2-a criza mondiala a petrolului cuplata q o criza generala a resurselor,chestia nu interesa/isteriza p nimeni!
  odata insa cu aparitia & acutizarea crizei religioase,se cerea un nou control cv mai eficient asupra maselor!criza resurselor a necesitat deschiderea unor noi teatre d operatiuni militare,exact acolo unde se gaseau din belsug aceste resurse!pt unii din mai marii lumii,aparuse insa,o f mare problema;nu prea mai erau,…voluntari!:d…cultu eroului,& sloganuri pro-“democratice”,erau o chestie cam fumata deja,crestinismul e in plin declin,deci p considerente ideologice,nu prea mobilizai mase largi,k sa-ti faca cartile:-?
  & cum miscarile d eliberare/proteste de tip armat,(exact esenta miscarii teroriste)se cam potolisera,1st trebuia pregatit terenu’;vezi Yugoslavia & Avganistan;…& exagerata amenintarea araba.al-2-lea pas,a fost sarada q 11 septembrie!…dupa care,totul a fost simpu!…..

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s