Romexterra sau cum sa bagi frica in oameni degeaba

Azi de dimineata cand iese mama la plimbare cu cateii vede in cutia postala un plic de la Romexterra, banca la care avem un credit de vreo cativa ani. Banca are o politica destul de cretina in ceea ce priveste persoanele care au credit la ea, ea comportandu-se exact ca o firma de camatari: dau telefoane inainte de data termen la care trebuie sa plateasca rata lunara ca nu cumva cel care a luat creditul sa uite ca are rata lunara de platit la banca, trimite mesaje din 10 in 10 zile cu acelasi scop, trimite plicuri de instiintare daca mai ai de plata 1 ron si te anunta ca esti rau platnic, ca poti intra in banca dfe date cu rau-platnicii… si altele asemanatoare. Se simt puternici si sunt datori sa isi arate puterea in fata dobitocului sarac care le-a cerut un imprumut ca sa poata trai.

Si sa ne intoarcem la plic. Ne anunta banca ca suntem datoare cu 86,45 ron catre banca, aceasta insemnand un rest din banii pe care trebuie sa ii platim lunar, bani care sunt, dupa creierul lor, restanta pe luna trecuta. Biata mama s-a impacientat, normal, reactie extrem de fireasca, mai ales cand stie ca rata a fost platita la timp si integral, si putand dovedi acest lucru cu chitanta de la banca. Am sunat la numarul de telefon trecut in scrisoare nestiind despre ce e vorba. Functionara de la banca incerca cu voce mieroasa sa-i explice mamei ca acea scrisoare ne anunta sa nu cumva sa uitam sa platim luna viitoare rata, ca aceasta e politica bancii si alte cele pana s-a enervat mama si a intrebat rastit: “Auzi doamna, eu sunt trecuta acolo cu restanta? Nu ma lua pe mine cu chestii din astea ca nu ma tine pe mine, femeie batrana, sa mai stiu si din astea. Mie sa-mi spui clar daca mai am de platit ceva la banca dumneavoastra, ca mai am o luna si scap de rata asta.” Femeia ii comunica mamei ca nu e nici o restanta si ca am platit chiar si in plus vreo 30 ron, si ca acea scrisoare este trimisa de la centru si ca poate cineva de acolo a gresit, continuind sa-i explice mamei care e politica bancii.

Ma intreb si eu, ca un dobitoc nestiutor cum functioneaza aceste lucruri, daca suma era mai mare, sau daca ne ameninta cu luarea apartamanetului, nu facea mama infarct? Daca facea infarc cine era raspunzator, mai ales ca stiam ca suntem cu plata la zi cu toate bancile? Ce politica cretina este aceasta care te anunta ca tu mai ai de platit niste bani cand tu ai platit suma integral acum aproape 2 saptamani?

Advertisements

6 thoughts on “Romexterra sau cum sa bagi frica in oameni degeaba

  1. nu-i baga in seama si mai ales la suflet! tactica, trust me, e sa-ti vezi de rate, iar la final sa-i bagi in aia a mamii lor! eu, cind aveam credit, plateam doar dupa ce primeam warning de la ei, never earlier.
    scapa rpd de ei!

  2. Zau daca nu as fi preferat sa mi se intample cum ati patit Dvs. (mama Dvs., de fapt), fata de tzeapa pe care mi-a tras-o mie BCR, care m-a bagat in baza de date de rau-platnici pentru uriasa datorie de 11 RON.Am platit o rata dupa scadenta (vreo 2 saptamani intarziere, vina mea, concediu), am platit si urmatoarele la timp, nu mi-a zis nimeni nimic, da’ m-am trezit cu statutul de rau-platnic, cu intarziere de peste 120 de zile (???), fiindca abia atunci cand mi s-a refuzat descoperirea de card m-am trezit sa-i intreb pe aia de la BCR ce dracu’ se intampla. Presupun ca daca mai treceau 3 luni ma trezeam direct ca ma scot in strada si-mi vand apartamentul. Mde, BCR nu are in “politica firmei” anuntul ca esti dator. Nici pe acela de a te penaliza la urmatoarea rata platita. Tzeapa eu. Am stat 4 ani de zile pe lista neagra. Mai bine, nu mai iau credit nici daca se pune vreo banca in genunchi.
    Eu mi-am terminat creditul la BCR in septembrie anu’ asta. Primul lucru pe care l-am facut a fost sa rup bucatele-bucatele contractul de credit. Si m-am jurat ca nu mai apelez vreodata la ei. Nici la altii.

  3. @Cristina: Toate bancile fac prostii mai mari sau mai mici, tocmai pt ca se stiu puternice si isi permit sa scoata de la oameni mai mult decat trebuie. Problema e ca nu se poate trai fara un credit, mai ales daca ai probleme financiare si te trezesti ca ai nevoie de o operatie sau ai nevoie sa-ti repari ceva in casa care s-a stricat.

  4. @cristina
    nu se ajunge asa rpd la scos la mezat ceva cu ce n-ai garantat! si daca ai pus gaj casa e o procedura mai complicata si pentru ei! dai dreaq, bine ca scapasi de Banca Curveasca Romana! 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s