Din nou despre avort

Se pare ca lumea asta inconjuratoare (vorbesc de strainatate) e cu susul in jos. Care mai de care militeaza pt ceva ce nu pare a avea un scop prea corect, nici fata de ei insisi si nici fata de cei pt care, spun ei, militeaza. Mi-e teama ca lupta impotriva avortului e pierduta. Daca este interzis nu inseamna ca nu se va mai practica, nu, doar ca se va vorbi foarte putin despre asta si se vor prezenta doar modelele negative de femei care au avortat. Oare exista oameni atat de cretini incat sa considere ca daca e abolit nu se mai practica, deci nu mai exista? Abolirea avortului inseamna si mai multe avorturi. Crestineste nu e sanatos sa ucizi, cu atat mai mult sa ucizi o viata care nici macar n-are viata. Unii oameni spun ca viata unui copil incepe cand e scos din uter, altii spun ca viata incepe cand ovulul e fecundat de spermatozoid. In orice fel ar incepe viata, nu e corect fata de bietele fiinte sa se nasca in medii fara nici un capatai. Oare cate mame isi vor abandona copii prin spitale si crese? Oare cati copii vor cunoaste privarea de parinti? Oare cate suflete vor suferi de pe urma acestei tampenii. De ce nu vad oamenii nevoia de a lasa lucrurile asa cum sunt acum? Sunt atatia copii fara parinti in lume. Sunt atatia parinti fara copii in lume. De ce doresc unii oameni sa controleze nasterile? De ce nu se accepta ideea ca mama este cea care decide daca naste copilul ei sau nu? Daca o mama e bolnava, a facut sex neprotejat si a ramas insarcinata, dar nu poate pastra copilul, sa fie bagata la inchisoare ca a facut sex neprotejat si a avortat? Oare sunt ei constienti cati copii pot iesi cu malformatii daca mama nu se protejeaza pt ca nu-si doreste sarcina? Oare sunt ei constienti cate cazuri de mame care isi abandoneaza copii prin gunoaie sunt in lumea asta?  Nu ii vor si incearca sa se descotoroseasca de ei cat mai repede cu putinta, folosind orice modalitate in acest sens.

Oricata educatie sexuala ar avea copii la scoala, indiferent de varsta la care incep ei sa studieze educatia sexuala, tot vor exista cazuri de avort. Sa luam Romania ca exemplu: Ministerul a dorit introducerea educatiei sexuale in scoli de la clasele primare. Profesorii, parintii si unii elevi s-au simtit jigniti ca trebuie sa studieze despre metodele de conceptie ale copiilor si n-au mai avut rabdare sa se ajunga si la metodele de contraceptie. In alte tari se face asta doar in prezenta parintilor care sunt obligati sa ii invete de mici ce inseamna toate astea. Insa exista cazuri in care parintii nu se simt in stare sa spuna povesti despre cum ajunge un spermatozoid intr-un ovul, si prefera ca scoala sa le ia povaraa asta de pe umeri. Dar ce te faci daca nici scoala nu face asta?! Gasesc ei motive, si sunt chiar foarte diverse. Printre ele, cele mai utilizate sunt: nu exista fonduri, nu are cine sa faca asta, daca exista cineva prefera sa nu faca din diferite motive, s.a.m.d. Si astfel, copii raman neinvatati, citind prin reviste interzise si invatand de la alti copii. Si, uite asa, apar fete minore insarcinate cu te miri cine, prea mici ca sa aiba grija de un copil al lor.

Viata e pretioasa, insa nu e la fel de pretioasa si pt un copil care creste si se stie al nimanui, abandonat, suferind. Da, sunt cazurile fericite in care ei sunt adoptati, insa ma intreb cati din ei au norocul asta. Din sutele de mii de copii abandonati, doar 15% au sansa sa fie adoptati. Sa faca un cretin care militeaza impotriva avortului socoteala si sa spuna cati au sansa asta. Dar nu, pe ei nu-i intereseaza. Ei sunt impotriva cu orice pret.

Daca o mama are nenorocul sa ramana insarcinata doar pt ca nu s-a protejat (Folositi prezervativul! El nu va protejeaza doar impotriva sarcinilor nedorite, ci si impotriva bolilor cu transmitere sexuala.) si il naste e condamnabila pt ca si-a parasit copilul si nu pt ca a avortat atunci cand a trebuit. Daca de-a lungul timpului toate femeile ar fi nascut copii pe care i-au avortat sa-si imagineze cineva care ar fi starea de fapt astazi.  Avortul e dureros, dar nu la fel de dureros ca faptul ca ai nascut si nu stii unde si cum iti traieste copilul, asta daca a reusit sa supravietuiasca.

4 thoughts on “Din nou despre avort

 1. subiecte mai optimiste n-ai gasit? la virsta ta ar trebui sa fie, cel putin citeva!stiu ca-i tabu pt. multi, da’ eu nu-l deschideam! sorry!

  Like

 2. @Mirko: Cred ca nu mai sunt in stare sa explic prea bine. Am vrut sa spun ca e o tema ce ar trebui sa intereseze pe multi. pe mine ma intereseaza tocmai pt ca exista o indolenta crasa si o nesimtire sora cu idiotenia in ceea ce priveste situatia de fata. Lucrurile sunt foarte bine asa cum sunt. Europa de vest ar trebui sa treaca si ei peste un comunism ca al nostru si sa aiba parte de cincinale si de femei mutilate din cauza avorturilor. Sunt extrem de surprinsa cat de putin inteleg ei din comunism, dar inteleg ca ei n-au avut de-a face cu asa ceva. Cam asa s-a intamplat si cu povestile din lagarele de exterminare a evreilor. Multi le-au considerat povesti incredibile si necredibile.

  Like

 3. Eu sînt de acord cu tot ce-ai zis. Problema sarcinilor nedorite ar trebui să se rezolve în primul rînd cu educaţie, asta-i clar. Avortul nu poate fi metodă contraceptivă şi, într-o lume ideală, femeile şi-ar începe viaţa sexuală conştiente de toate implicaţiile, ştiind cum să se protejeze eficient.

  Însă trebuie lăsat loc pentru avorturile terapeutice (de ce să chinui şi mama şi copilul care ar ieşi bolnav pe viaţă? de ce să rişti viaţa mamei?) şi pentru cazurile extreme (viol). Şi, vorba ta, în definitiv e uşor să-l faci, cum faci din el un om mare, dezvoltat sănătos fizic şi psihic, apt de o viaţă pe propriile picioare e problema. Aşa că societatea ori trebuie să-i acorde mamei prin accident TOT sprijinul de care are nevoie (de la cel financiar suficient pînă la eliminarea stigmatului “copilului din flori”) pînă ce bebele devine adult, ori îi lasă libertatea de a nu-l face.

  Like

 4. @Oa(m)na: Eu sustin avortul, desi nu sunt de acord cu el. E o prostie sa avortezi cand te puteai proteja. Insa prefer sa stiu situatia lasata asa cum e acum si nu sa fie interzis avortul. Ar aduce dupa sine foarte multe neajunsuri.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s