Bucuresti, culoare si zgomot

Azi am avut una din acele aventuri lunare prin Bucuresti. Pe langa praful caracteristic si inbulzirea de nesuportat, s-au adunat si oboseala capitalei, eternul si fascinantul “mic-Paris” transformat in supraaglomerata “cocina” a emisiilor de gaze. Bucurestiul nostru drag e colorat. Peste tot trandafiri, unii singuri, altii in trei, sageti si alte asemenea “animale” adunate toate intr-un cor electoral. Pe strazi masini care ajutate de megafoane striga in gura mare proiectele unuia sau altuia dintre candidati, fast-fooduri cate trei, unul langa altul, masini care tituie nervoase in incercarea de a face masina din fata sa mearga, injuraturi la tot pasul, muzica de toate genurile (majoritatea manele)… Asta e “micul-Paris”. Colorat si zbuciumat ca si legendarul Bucur care a intemeiat asezarea, devenita ulterior capitala. Sa ne mandrim cu ea? Stiu, poate ca nu am dreptate, insa cred ca daca vrem sa schimbam ceva la fata capitalei (oras emblema pt Romania) trebuie sa schimbam oamenii care candideaza. Sa nu mai existe acelasi etern Vanghelie, sa nu lasam pe Bodu sau pe mai stiu eu care sa participe la campanii de acest gen. Dar ca sa schimbam capitala trebuie sa schimbam mentalitatea oamenilor. Va spun ca mizerie mai mare ca in Bucuresti nu am vazut nicaieri, nici chiar in Buzau despre care se spune ca e orasul tiganilor si al nespalatilor. Cred ca singurele locuri in care e cu adevarat curat e in statiile de metrou. Desi grafitti-urile par a fi ceva nepotrivit, dau destula culoare locului si chiar e un lucru bun. Nu o data am observat pe metrouri scris caligrafic care parca-mi mergea la suflet. Era o incantare sa vezi asa ceva (se vede ca ma pregatesc sa intru in invatamant ).
Pacat ca e la noi in tara Bucurestiul asta. Pacat ca nu stim sa avem grija de ce e al nostru. Eu ma bucur ca nu stau intr-un oras mare.

PS Apropos de Vanghelie. Intr-una din statiile de metrou (Eroilor) era un banner electoral al lui Vanghelie pe care era desenat cu grafitti. Acestuia (lui Vanghelie) ii erau “atasate” o “suvita” si un “piercing” in nas ca sa arate ca si Vanghelie face parte din curentul EMO. Asa da candidat.

One thought on “Bucuresti, culoare si zgomot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s